Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat o licitație în urma căreia va contracta 24 de autobuze electrice în municipiul Iași, dechiderea ofertelor având loc pe data de 17 iulie.

Autobuzele nou achiziționate vor fi folosite în transportul public local pe rutele 42 Copou – CUG (14) și 52 Piața ACB – pasaj Băncilă – Copou (10) și vor beneficia de 24 stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă (în depouri și la capete de traseu).

Fiecare mijloc de transport va avea o capacitate de transport de minimum 50 de persoane (24 pe scaune). Autobuzele vor fi dotate cu aer condiționat și alte dotări precum: echipament Wi-Fi, sistem management trafic, sistem audio-video informare călători, sistem numărare călător, sistem supraveghere video și prize USB pentru încărcare device-uri pasageri.

Municipiul Iași va mai beneficia de încă 20 de autobuze electrice de 12 metri, în valoare de 50.000.000 de lei, mijloace de transport care vor deservi rutele 28 (Triumf – Podu Roș – Mircea cel Bătrân – Dacia) și 36 (Dacia – Gară – Copou – Breazu). 

 

Află mai multe pe www.curierul-iasi.ro

Proiectul „Sistem e-ticketing pentru îmbunătățirea mobilității în Zona Metropolitană Iași” are o valoare totală de 12.645.900,88 lei, inclusiv TVA, din care pentru construcții și montaj vor fi alocați 857.621,65 lei, inclusiv TVA, durata de implementare a proiectului fiind de 24 de luni.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 249 computere de bord, 920 validatoare duale, 898 sisteme numărare, 498 switch-uri, care vor asigura funcția de e-ticketing și numărare călători plasând astfel municipiul Iași alături de alte orașe europene în ceea ce privește mobilitatea urbană durabilă și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

Cel mai mare parc de agrement din Moldova a fost inaugurat la Botoșani la jumătatea lunii mai. Parcul este construit pe o suprafață de 50 de hectare, pe versantul de la Cornișa și cuprinde patinoare, terenuri sportive în aer liber sau acoperite, zonă de aqua park, river rafting, parc, amfiteatru, dar și bazine de înot plus centru SPA, investiția ridicându-se la peste 80 de milioane de lei.

Atracția parcului este râul artificial de river rafting, pe lângă toboganele de diferite dimensiuni, dintre care două indoor și centrul spa cu mai multe tipuri de instalații de înfrumuseșare.

Accesul se face în baza unor brățări de acces, iar în perioada imediat următoare vor fi amenajate și zonele de alimentașie publică. Parcul de agrement a costat aproximativ 87 de milioane de lei și a fost realizat prin fonduri europene cu o parte de cofinanțare din partea Primăriei Botoșani.

 

Ministerul Fondurilor Europene a lansat două apeluri adresate elevilor și studenților prin stagii de practică aferente Programului Operațional Capital Uman: 1. Apelul competitiv „Stagii de practică pentru elevi” și Apelul competitiv „Stagii de practică pentru studenți”.

Apelul competitiv „Stagii de practică pentru elevi” are ca scop creșterea ratei de participare a elevilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar la programe de învățare la locul de muncă și o finanțare de 70 milioane euro (fonduri europene + contribuție națională). Proiectele vor putea fi depuse în sistemul informatic MySMIS începând cu data de 24 mai 2019, ora 12.00 până în data de 30 iulie 2019, ora 16.00.

Apelul competitiv „Stagii de practică pentru studenți” are ca scop creșterea ratei de participare a studenților (ISCED 5-7) la programele de învățare la locul de muncă (ex. stagii de practică, internship-uri) din cadrul parteneriatelor nou înființate/dezvoltate care să faciliteze inserția pe piața muncii a absolvenților de studii terțiare și un buget alocat de de 30 milioane euro (fonduri europene + contribuția națională). Proiectele vor putea fi depuse în sistemul informatic MySMIS începând cu data de 24 mai 2019, ora 12.00 până în data de 12 august 2019, ora 16.00.

 

Află mai multe pe https://www.fonduri-structurale.ro/

În luna mai 2019 a fost publicat noul Ghid Orientări privind accesarea finanțărilor în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 care prevede o serie de modificări printre care mărirea plafonului orar pentru salariile nete ale experților care vor fi angajați în proiecte și renunțarea la plafoane diferite pentru managerul de proiect și echipa de implementare.

 

Consultă noul ghid https://www.fonduri-structurale.ro/

Pagina 1 din 3

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018