Autobuze electrice și tramvaie noi, în curând la Iași

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat o licitație în urma căreia va contracta 24 de autobuze electrice în municipiul Iași, dechiderea ofertelor având loc pe data de 17 iulie.

Autobuzele nou achiziționate vor fi folosite în transportul public local pe rutele 42 Copou – CUG (14) și 52 Piața ACB – pasaj Băncilă – Copou (10) și vor beneficia de 24 stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă (în depouri și la capete de traseu).

Fiecare mijloc de transport va avea o capacitate de transport de minimum 50 de persoane (24 pe scaune). Autobuzele vor fi dotate cu aer condiționat și alte dotări precum: echipament Wi-Fi, sistem management trafic, sistem audio-video informare călători, sistem numărare călător, sistem supraveghere video și prize USB pentru încărcare device-uri pasageri.

Municipiul Iași va mai beneficia de încă 20 de autobuze electrice de 12 metri, în valoare de 50.000.000 de lei, mijloace de transport care vor deservi rutele 28 (Triumf – Podu Roș – Mircea cel Bătrân – Dacia) și 36 (Dacia – Gară – Copou – Breazu). 

 

Află mai multe pe www.curierul-iasi.ro

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018