Iașul a fost invitat să facă parte din cele 100 de orașe ecologice până în 2030 și urmează ca Primăria Municipiului Iași să parcurgă pașii necesari

Sesiunea interactivă a fost dezvoltată pe baza dialogului cu locuitori ai Iașului în colaborare cu parteneri din administrația locală, sectorul public și privat, sistemul de învățământ și cercetare și organizații ale societății civile. Sesiunea a fost moderată de doamna Oana Melinceanu din partea Comisiei Europene și s-a bucurat de participarea doamnei Maria Vassilakou, fost primar adjunct al Vienei și Membru în Comitetul de experți al Misiunii Europene pentru Orașe.

Rezultatele discuțiilor și sondajelor au arătat că sănătatea, calitatea aerului, schimbările de comportament și educația ecologică a populației sunt printre preocupările primare ale cetățenilor din Iași. Aceștia au subliniat, de asemenea, nevoia de mai multe spații verzi, un transport public fiabil și campanii publice de sensibilizare cu privire la problemele climatice și de mediu.

Asociația EuroDEMOS a fost partener în organizare.

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018